{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"Anbefalinger","headline_type":"h2","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","customer_group":"0,1,2,3","show_out_of_stock_items":"0"}

Badia a Coltibuono, Chianti Classico Riserva Cultus Boni 2016

Fra 250,75 kr.
  • Pris pr. stk. v/1 stk.: 295,00 kr.
  • Pris pr. stk. v/6 stk.: 250,75 kr.
Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
Levering 7-8 hverdage
Serveres til
Information
Type
Rødvin
Smagsprofil
Rød
Land
Italien
Område
Toscana
Underområde
Chianti Classico
Årgang
2016
Størrelse
750 ml
Dyrkning
Økologisk
Alkohol %
14,50
Proptype
Kork
Druer
 80%        
Serveres ved
15-17°C
Serveres til
Lyst kød Mørkt kød
Om produktet

Denne Chianti Riserva er en hyldest til det klassiske udtryk i Classico-zonen fra før de franske druer og de små nye fade invaderede distriktet. I stedet bliver Sangiovese her omfavnet af Colorino, Ciliegiolo og en række andre traditionelle druesorter - 9 i alt - og i stedet for vanilje fra små nye fade vinder vinen sin kompleksitet fra 24 måneders modning i ældre franske fade af forskellige størrelser.

Det gør, at vinen altid er et spændende bekendtskab og i 2016 har den endda ligesom 2015'eren det der lille gear ekstra, som sladrer om, at Toscana er blevet begavet med to fremragende årgange på stribe. Desværre er der bare ikke så meget vin som i 2015, idet voldsomme haglbyger i maj stjal op til 30% af frugten. Men en varm juli og en tør august, som stressede vinstokkene lige tilpas, sørgede, sammen med et mildt efterår med netop den rette mængde nedbør og de rette temperatursvingerne mellem dag og nat, for, at man fra den 9. september og næsten en måned frem kunne høste nærmest perfekte druer fra de højtbeliggende parceller omkring Montebello og Argenina oppe bag Monti in Chianti.

Det betød, at arbejdet ved sorteringsbordene oppe på den nye vingård de fleste dage var en ren walkover. Vinen er, efter at alle stilke er fjernet og en let knusning af druerne, gæret i rustfrit stål uden brug af fremmede gærstammer og herefter kørt op til kældrene under det gamle kloster, der ligger 18 km. fra vineriet. Her modner vinen 24 måneder inden turen går tilbage til de moderne faciliteter, hvor den endelige vin er sammenstukket og tappet på flaske uden forudgående klaring eller filtrering.

En forunderlig rejse som ikke mange vine udsættes for, men Roberto Strucchi og hans vinmager Maurizio Castelli er overbeviste om, at de ikke ville kunne skabe den samme vin uden turen op til og opholdet i den historiske kælder.

Autentisk, elegant old school Sangiovese med karakteristiske transparente røde og ikke sorte kirsebærnuancer, et urtet præg af salvie og timian og en lille snert af appelsinskal, sort peber, lakrids og chokolade. En krydret og saftig vin hvor harmonien mellem mundens fylde og den friske finish er ramt spot on. Nok en gang prægtigt, originalt og overbevisende!

Dekantér umiddelbart inden servering og prøv den for eksempel til dådyrfilet med syltede løg, abrikosgelé, kartoffelpuré, blåbær og fondant. Thomas Pasfall kaldte retten "Delikat Dyr", dengang han serverede den på Munkebo Kro.

Andre populære

  1. Marchesi de Frescobaldi, Nipozzano Riserva 2018
    Ikke på lager
  2. Il Palagio, Chianti Classico di Panzano 2019
    Il Palagio, Chianti Classico di Panzano 2019
    Fra 169,00 kr.
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 258,00 kr.
    • Pris pr. stk. v/6 stk.: 169,00 kr.
    Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
    Levering 1-2 hverdage
    Levering 1-2 hverdage