{"type":"Vmv\\VueStorefront\\Block\\VueRaptor","title":"Anbefalinger","headline_type":"h2","period":"30","raptor_module":"GetTopSellingInOwnCategory","number_of_recommendations":"12","customer_group":"0,1,2,3","show_out_of_stock_items":"0"}

Francesco Versio, Barbaresco 2017

499,00 kr.
Levering 1-2 hverdage
Serveres til
Information
Type
Rødvin
Smagsprofil
Rød
Land
Italien
Område
Piemonte
Underområde
Barbaresco
Årgang
2017
Størrelse
750 ml
Dyrkning
Bæredygtig
Alkohol %
14,50
Proptype
Kork
Druer
 100%
Serveres ved
16-18°C
Serveres til
Lyst kød Mørkt kød Vildt
Om produktet

Francesco Versio er født i 1985 og er hjemhørende i Neive di Barbaresco og han fremstillede de første vine under eget navn i 2013 og han er en af Langas fremadstormende, unge producenter, med en mikroproduktion, der allerede er svært efterspurgt.

Trods sin unge alder er han imidlertid stærkt meriteret og har teoretisk og praktisk erfaring på højeste niveau. Francesco var færdiguddannet fra ønolog-skolen i Alba i 2005 og har efterfølgende taget en kandidatgrad i Vindyrkningens og ønologiens teknologi og videnskab på Universitetet i Torino. Blandt flere erfaringer kan nævnes, at han har arbejdet hos Bruno Giacosa i perioden fra 2009-2016 og han var også hovedønolog her i perioden hvor Dante Scaglione ikke var fast hos Giacosa. I 2015 modtog Francesco den tredje udgave af den såkaldte Giulio Gambelli award, som Italiens bedste unge ønolog under 35 år, en titel som en anden, meget stilskabende ønolog, hans gode ven Gian Luca Colombo havde vundet året tidligere

Francesco dyrker sin jord økologisk, men er ikke certificeret og han fremstiller Barbaresco i hvad man kunne kalde en opdateret, traditionel stil og hans produktionsfilosofi har en del sammenfald med Gian Lucas, og det er karakteristisk at helt moderne ønologiske indsigter og et ideal om drikbarhed på afgørende vis medformer vinenes udtryk: Der er ingen fast opskrift, og tilgangen afstemmes efter året, men Barbaresco fremstilles ideelt set med lang macerationstid, men ved ganske lav temperatur og bottilagring, men den beskedne mængde gør, at der ud over en Stockinger- og en Gamba botte også står nogle få brugte tonneaux i kælderen, således at fadene kan fyldes.

Foreløbig har Francesco kapacitet til at fremstille ca. 3000 flasker om året af en ualmindeligt velsmagende og balanceret Barbaresco, men omplantninger og naturens luner har givet variationer ud over det sædvanlige og mens den fornemme 2017’er er lavet med indkøbte druer fra Rombone di Treiso, fra en mark, hvis vineyard management Francesco i øvrigt selv er ansvarlig for, så er den helt igennem vidunderlige 2018’er fra hans egne marker og en lille andel af indkøbte druer fra MGA Starderi, mere repræsentativ for hvad man i fremtiden kan opleve herfra. Mængderne er meget begrænsede begrænsede

Andre populære

  1. Renato Fenocchio, Barbaresco Starderi 2016
    Renato Fenocchio, Barbaresco Starderi 2016
    Fra 420,75 kr.
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 495,00 kr.
    • Pris pr. stk. v/6 stk.: 420,75 kr.
    Tilbuddet gælder ved køb af 6 stk. eller mere
    Levering 7-8 hverdage
    Levering 7-8 hverdage
  2. Smagekasse - Barbaresco 3 flasker
    Smagekasse - Barbaresco 3 flasker
    967,00 kr.
    Levering 2-4 hverdage
    Levering 2-4 hverdage
  3. Francesco Versio, Dolcetto Dogliani 2019
    Francesco Versio, Dolcetto Dogliani 2019
    159,00 kr.
    Levering 1-2 hverdage
    Levering 1-2 hverdage
  4. Bel Colle, Barbaresco DOCG Pajoré 2017
    Bel Colle, Barbaresco DOCG Pajoré 2017
    Før 349,00 kr. 299,00 kr.
    Ikke på lager
    Ikke på lager